Количка

Техологии в сферата на туризма

Технология Combed Cotton
COMBED COTTON e най-висококачествения памук. Памукът преминава през допълнителен изчистващ процес така, че остават само най-дългите влакна, което подобрява мекотата и здравината на материалите. Идеален е за топли климати, поради мекотата и свойството си да държи хладно.
Технология PrimaLoft
Най-добрия заместител на гъшия пух, от синтетичните материали. Предлага отлична топлинна изолация и лекота, мекота, компресивност и паропропускливост. Поддържа се лесно, съхне много бързо. Специално обработените ултра-финни влакна спомагат за образуването на водоустойчива изолираща структура, кояти Ви запазва сухи и топли дори и в екстремни условия. Подходящ за страдащите от алергии.
Технология COMTEX
100 % полипропиленово влакно със силно водоотблъскващо свойство, осигуряващо висока проводимост и ниска степен на абсорбация. Изключително гладката повърхност на влакното е в състояние да прехвърли влагата извън кожата с невероятна скорост. Така кожата ви ще остане суха дори и при условия на интензивно натоварване. Топлинната проводимост на Comtex ® е много ниска, което позволява поддържането на идеален топлинен климат дори в студено време.
Технология Coolmax
Coolmax® e висококачествено полиестерно влакно произведено от Dupont. Предлага максимално транспортиране на влагата и повишава изпаряването на потта, благодарение на вградените канали, които увеличават площта на повърхностите до 25 %. Това е изключително дишаща, мека и приятна за носене материя, предлагаща отлична топлоизолация.
Технология Hi-Tec Comfort-Tec
‘Comfort-Tec’ изолационната технология предлага ненадминат комфорт в сравнение с останалите продукти от подобен клас. Comfort-Tec покритието е нова технология за производство на стелки, която внедрява влаго-отблъскваща материя, което гарантира охлаждане и сухи крака. Следващото ниво е Comfort-Tec plus материята, която заедно с влаго-отблъскващите си качества възпрепятства развитието на бактерии. Накрая, Comfort-Tec Custom стелката следва формата на крака, използвайки покритие Memory Foam. Този слой е комбиниран с влаго-отблъскващата материя, третиран с Poliyou® плюс Polyurethane Heel Pad за абсорбиране на натоварването. Custom Fitting Hi-Tec Custom Fitting обувките идват с два чифта сменяеми стелки – стандартни (7 мм), или широки (4 мм). Comfort-Tec - отблъскващ влагата горен слой - контурен и омекотяващ EVA слой Comfort-Tec Plus - отблъскващ влагата горен слой - Poliyou® антибактериален среден слой (2 мм) - контурен и омекотяващ EVA слой Comfort-Tec Custom отблъскващ влагата горен слой Poliyou® антибактериален среден слой (2 мм) контурен и омекотяващ EVA слой Memory Foam® слой, който приема формата на крака Polyurethane Heel Pad абсорбиращ и разпределящ натоварването слой.
Технология Hi-Tec
В продължение на 2 години Hi-Tec работи в сътрудничество със SATRA, за да изследва динамиката на краката в различни спортни ситуации. В основата на изследването стоят най-нови технологии чрез които подробно се маркират зоните на повишено напрежение при определените спортни движения. Изследването върху тичането/ходенето показа наличието на 4 критични фази. Става ясно наличието на високо напрежение, което преминава през палеца на крака, както и важната роля която играе това за баланса, стабилността и движението. На базата на тези проучвания, Hi-Tec разработи 4:SYS концепцията за да отрази различните сили, които действат на крака по време на тичането/ходенето. Концепцията Hi-Tec разработи 4:SYS средната подметка, която кара крака да функционира по по-естествен начин. Принципът на работа е чрез оптимизиране на материалите, използване в различните зони на подметката, което от своя страна отразява нуждите на крака. Осем вида материали формират средната подметка – най-меки на местата където възниква най-голямо напрежение, по-твърди където е необходима опора Зона за пръстите Уникална зона, която разпределя енергията от удара и връща част от нея за да осигури пружинно действие за следващата стъпка. Предна зона oсигурява омекотяване и връщане на енергията за да се подпомогне движението. Средна зона oсигурява опора чрез използване на по-твърди и плътни материали. Зона за петата oсигурява омекотяване и абсорбира ударите. Най-мека в средата за да отрази голямото напрежение по време на стъпване.
Технология ISOFIL
Висококачествена италианска полипропиленова материя от влакното Meraklon. Притежава най - ниската топлопроводимост от всички влакна, като в резултат на това, представлява най - добрата защита от температурни промени - поддържа постоянна температурата на тялото. Коефициентът на абсорбиране на влага на Isolfil®, e изключително ниско, поради което е в състояние да изведе влагата вън от дрехата и да предотврати неприятно чувство и дискомфорт.
Технология MDT (Multi Directional Traction)
MDT подметките са разработени за да осигуряват максимално сцепление в специфичните направления. Използвана е Herringbone шарката за продуктите за корт, за да се подобри сцеплението и в странични направления. В нашите продукти за голф и активност навън са използвани грайфери за опън за да се подобри сцеплението при изкачване/спускане по хълм. Какъвто и да е вашият терен или спорт, подметките ви осигуряват непоклатимост и стабилност.
Технология MX1 COMTEX mikrofib
Комфорта който предлага тази технология, е около четири пъти завишен в сравнение с обикновенния микрофибър. Абсорбиращият капацитет на полипропиленовия структурен състав, е приблизително нула, което се дължи на максималния брой микрофибр. Отличителните характеристики по отношение транспортирането на влагата, са гарантирани. Въздушните канали осигуряват идеалния топлинен климат и перфектна топлинна защита.
Технология Scotchgard
Scotchgard спомага за отвеждането на потта вън от тялото и за лесното отстраняване на петната при изпиране. Свъзана с всяко едно отделно влакно от материите, тя образува невидимо, дълготрайно покритие, което предпазва от замърсяване и абсорбира потта, разстилйки я за по-ефективно изпаряване. Дрехите остават сухи и по-комфортни за носене. Третираните материите остават меки и паропропускливи, с външен вид, неразличаващ се от нетретираните.
Технология Sympatex
За разлика от другите непромокаеми мембрани, Sympatex® е направена от не-порест материал, който позволява висок пренос на влага, и става възможно кракът да „диша”, като едновременно остава сух. Sympatex® също така е резистентна към запушване с мазни остатъци или мръсотия, и процесът на трансфер на влага продължава дори и в сурови външни условия. Съществуват 2 компонента – Полиестер и Полиетер. Полиестерът отблъсква водата (хидрофобен), докато Полиетерът я привлича (хидрофилен). Тази комбинация позволява на водните пари да бъдат изхвърлени през мембраната без да има нужда от дупки (интелигентна хидрофилна мембрана).
Технология Tec Proof
Изключително здрава непромокаема, дишаща мембрана, притежаваща изключителна водоустойчивост и отлична паропропускливост.
Технология Achievetex
Високо-технологична материя, проектирана да бъде водоустойчива, ветроустойчива, с висока паропропускливост, които позволятват на тялото да се чувства комфортно. Материята е мека и приятна за носене. Дрехите с Achievetex изглеждат добре и след продължително носене.
Технология Termolite
Termolite предлага топлина и комфорт без усилие, дори при влажност. Тази материя е супер лека и предоставя висок коефициент на полезно действие...Защото това е материя, създадена по разработка на DuPont SA, изградена от нишки с куха сърцевина, които пропускат въздух за по-добра изолация. Плюс за носещите е, че остават по-сухи, защото материята изсушава 20 % по-бързо, от колкото други изолиращи материи, и 50 % по-бързо от памука. Termolite е най-добре прилепващата материя, защото създава усещане за комфорт, супер лека е и позволява по-голяма свобода на действието. Технологията на нишките с куха сърцевина осигурява най-голяма топлина при минимална тежест на материята. По-голямата повърхностна площ позволява бързо изпаряване на влагата чрез отвеждането й от кожата към повърхността на влакното, където тя се изпарява по-бързо.
Технология Teflon
Teflon® fabric protector е предпазваща материя, която отблъсква вода и разлети мазнини, създадена от DuPont ®. Осигурява максимална защита от вода и мазнини, без да засяга паропропускливостта на материите.
Технология VENT
Непромокаемата технология e VENT® предлага максимален комфорт в условия на сурова среда, като поддържа обувката суха отвътре (DRY INSIDE™) чрез проветряване на изпаренията през милиони микроскопични пори, проектирани в устойчива непромокаема мембрана. Други дишащи материи функционират на принципа на бавна абсорбция и изпарение. Те съдържат солидна бариера от полиуретан, който възпрепятства свободното преминаване на водните изпарения. Единствено eVENT технологията осигурява Директна Вентилация (Direct Venting™). Съществуват микроскопични отвори, интегрирани в материята, което позволява безпрепятствено преминаване на водните изпарения. Така се избягва ефекта на натрупване на влага, в следствие от използване само на полиуретан, и осезаемо намалява дискомфорта, предизвикан от натрупването на влага.
Технология Vibram
Vibram® отдавна е определение за висококачествено гумено съединение. Специфични комбинации се изготвят за специфични нужди. Vibram® задава стандарт, тъй като не влияе на захвата при повечето спортове и осигурява омекотяване при нормална походка. Vibram® Super Trek подметка Използвани при туризъм, планински и други спортове – направени с идеята за нуждата от добро сцепление при всяка крачка с минимално износване – това е най-използваният вид Vibram®. Vibram® Horsepower подметка Разработена специално за планинско бягане, като осигуряват издръжливост и добро сцепление, но и ниско тегло, приемливо за бегачите. Тази схема е конфигурирана за V-Lite подметката и е вдъхновена от най-добрият пример за сцепление – подковата. Vibram® Hurricane подметка Твърда V-Lite конфигурация, проектирана специално от Hi-Tec за защита, устойчивост и разнопосочен опън.
Технология V-Lite
V-Lite концепцията се състои от пет основни елемента:
  • Външно покритие V-Lite – олекотена кожа и синтетика. В комбинация с лека, издръжлива основа, прави външната част на обувката тънка, но яка.
  • Стелка Comfort-Tec – направена от висококачествен EVA-дунапрен, стелката допринася за удобството и абсорбира ударните натоварвания върху петата и предната част на крака. Всяка стелка има вентилационни отвори, които позволяват проникването на въздух, което охлажда и освежава крака. Стелката също така има абсорбиращо покритие, което не позволява задържането на влага при продължително използване
  • Вложка STABILA FLEX PLUS Направена от рециклиран полиетилен, тази високоплътностна вложка осигурява твърдост на стомана, но без цялото това тегло. Устойчивостта на усукване се постига чрез по-плътна задна част, като предната остава по-тънка за да позволи правилно движение на крака. Вложката STABILA FLEX PLUS има и контур, което осигурява по-добро удобен контакт, както и не възпрепятства нежелано странично движение на крака в обувката. Устойчивостта на усукване също така осигурява стабилна опора срещу разтежение на сухожилия. Подобни травми могат да настъпят при продължително ходене върху неравен терен без опора на глезените, от неравностите на игрището за голф, или от странично движение по (тенис) корта.
  • Олекотена средна подметка. Този слой е отговорен за абсорбирането на шоковите вълни в обувката. Направени от формован чрез компресия Етел Винил Ацетат (CMEVA). V-Lite средната подметка не само тежи по-малко от стандартните EVA, но е и по-лека дори от стандартната CMEVA.
  • Нашите нископрофилни, олекотени, въглеродно-гумирани подметки попадат в MDT (Multi Directional Traction – разнопосочен опън) фамилията. Грайферите са поставени под ъгъл, за да осигурят по-добър захват по наклон, както и да позволят на калта да бъде „изтръскана” при самото движение на крака. Нископрофилната сплав между въглерод и гума позволяват на подметката да е едновременно гъвкава и здрава, без нуждата от дебели грайфери, каквито се срещат в традиционните обувки. При всички категории в подметката се използва гума само в критичните участъци, което намалява теглото й до 15%. Нашите V-Lite обувки за тенис са подходящи за всякакъв вид настилка.
Технология Condura
Материята Cordura® е високотехнологичен продукт на DuPont®. Създадена е от ултра здрави полиамидни нишки, подложени на специална термообработка, в следствие на която, стават 10 пъти по твърди и здрави от нормални синтетични нишки със същото тегло. Конструирана е за изделия, подложени на тежка експлоатация и изискващи особена здравина и надеждност. Раниците, изработени от тази материя са високоустойчиви на протриване, протъркване, разкъсване и износване. Само най-добрите текстилни фабрики в света притежават лиценз за изработката на тази специална материя. Заради неоспоримата и доказана дълготрайност и издръжливост на натоварване, Cordura® е световно призната за най-добрата материя за раници, на които да може да се разчита при всякакви условия и ситуации.
Технология Ion-Mask
Революционна технология, която предпазва обектите с течно - отблъскващ щит, благодарение на който те стават напълно водонепромокаеми, водоотблъскващи, истински дишащи, остават по-чисти и технологията не е вредна за околната среда. Повече информация за технологията може да видите ТУК.
Технология MERYL SKINLIFE
Meryl Skinlife® e 100% полиамидно, бактериостатично влакно. Поддържа естествения бактериален баланс на кожата, независимо от нивото на дейността. Нормално, човешката кожа има наличие на бактерии. Високото ниво на бактерии, както и пълното им отсъствие, води до различни проблеми (алергии, миризма, заболявания и др.). Meryl Skinlife® не свежда нивото на бактериите по - ниско отколкото е нормалното им присъствие върху кожата.
Технология ISOLWOOL
Перфектна комбинация от Мериносова вълна и полипропилен Meraklon, която увеличава механичната устойчивост на вълната. Изделията от този материал са изключително устойчиви, като в същото време осигуряват отличен топлинен комфорт. Материите изработени от ISOLWOOL® са пет пъти по - устойчиви от тези, изработени от 100 % вълна. Термозащитата се дължи на изолационните свойства на полипропилена Meraklon и на структурните свойства на вълната. Тази комбинация гарантира идеална телесна температура и при най - тежките климатични условия.
Технология POLYCOLON
Висококачествено полипропиленово влакно от Schoeler Австрия. Polycolon® поддържа комфорта на тялото и го запазва сухо, независимо от степентта на изпотяване, като отвежда влагата. Polycolon е изключително лека и здрава материя отблъскваща влагата, като същевременно изсъхва изключително бързо.
Технология BB ACRYL
BB ACRYL® e дълготрайна и здрава акрилова прежда, осигуряваща изключителен комфорт и защита. Предназначена е за подобряване на защитата от пришки, притежава отлична изплационни свойства.
Технология LYCRA
LYCRA® e запазена марка еластично влакно на Ivista. Това е изключително еластична материя, осигуряваща максимално удобство. Влакното гарантира префектно захващане към тялото и е идеално за спортни и туристически дрехи.
Технология Hollow Fibre 1
Специална технология, при която във всяко влакно от изолацията има по 1 кух канал, като въздухът в тях служи като много добър изолатор за топлината. Осигурява отлична изолация дори при висока влажност, няма абсорбиращи качества, съхне бързо, не променя формата и качествата си след пране.
Технология Hollow Fibre 4
Специална технология, при която във всяко влакно от изолацията има по 4 кухи канала, като въздухът в тях служи като много добър изолатор за топлината. Осигурява отлична изолация дори при висока влажност, няма абсорбиращи качества, съхне бързо, не променя формата и качествата си след пране.
Технология Hollow Fibre 6
Специална технология, при която във всяко влакно от изолацията има по 6 кухи канала, като въздухът в тях служи като много добър изолатор за топлината. Осигурява отлична изолация дори при висока влажност, няма абсорбиращи качества, съхне бързо, не променя формата и качествата си след пране