Уейвборд – вълновия скейтборд и горещите хобита сред децата

Тази статия е посветена на нови спортове, които се превръщат в горещи хобита сред децата.

Всяко дете проявява интерес към някаква дейност или така нареченототo хоби. Това може да бъде всичко - от слушане на музика, танци, събиране на марки или салфетки, четене, писане и рисуване. Но това ли са единствените хобита, които човек може да преследва или има ли място за нещо по-забавно? Хобитата обикновено се определят като занимания на закрито. Но днес определението за хоби е извън рамката на конвенционалните танци, пеене, четене и писане, и включва по-предизвикателни дейности като каране на ролкови кънки, стрелба с пушка, каране на скейтборд, сърфъри (рип стик или уейвборд).

Уейвборд

Карането на уейвборд е  хоби, което набира популярност сред децата. Вълнообразният борд е различен от скейтборда. Един скейтборд има четири колела, докато вълновата дъска (уейвборд) има само две - едно отзад и едно отпред. Всичко, което трябва да направите, е да прилепите плътно краката си към уейборда и да се опитате да запазите равновесие. Ще карате половин час, без да се налага да се избутате отново. Дори не е нужно да спускате крака си, за да постигнете скорост, тъй като уейвборда не губи инерция и лесно се плъзга в „S“ форма. Уейбординг не е утвърден спорт, но набира все повече популярност сред децата.

Ползи от карането на уейвборд

Ползите са доста значителни. Ако търсите стягане на мускули на прасеца и корема, тогава карането на уейвборд е правилният спорт за вашето дете. Той не само помага за изграждането на сила в мускулите на краката, но също така тонизира коремните мускули със своите „S“ движения. Тази дейност също така подобрява концентрацията и баланса на тялото. Не изморява бързо и помага за повишаване на издръжливостта ви. След като научите как да балансирате, всичко върви гладко и можете да се насладите на всяка част от карането.

Тези дни децата обичат да се справят с повече предизвикателства и са по-мотивирани да се отличават. Те се включват в много дейности и проявяват интерес към много хобита. Те изграждат самочувствие и развиват точна координация между тялото и ума. Тези хобита помагат на децата да изчистят ума си и да се концентрират. Днешните хобита са не само интересни и предизвикателни, но и облагодетелстват ума и тялото. А ваканциите са перфектното време да научат нещо ново. Затова Вие родителите продължете и насърчавайте децата да правят правилния избор - вариантите са безкрайни!