Количка

Туризъм

31 март Какво е важно при избора на термо бельо?
admin 0 1031
Когато Ви предстои зимна ваканция, от важно значение е избора на подходящо термо бельо. Това е първия слой дрехи, който стои най-близо до тялото и служи за поддържане на правилната телесна температура, отблъсква влагата от кожата, като я извежда към външната част на дрехите. Термо бельото е особено подходящо за предпазване на тялото в студените дни..
04 дек Как да избера палатка
admin 0 1603
Най-напред трябва да си зададем въпроса за какво ще я ползваме и как ще я пренасяме? Ако смятаме да къмпингуваме, да имаме удобства и ще я транспортираме с превозно средство, то теглото и обема на палатката нямат особено значение. При туристически преходи, където пренасянето става на гръб следва да се търси по-малък обем и да е колкото се може..
28 авг Господарят на Африканските планини - Килиманджаро
admin 1 5952
Килиманджаро е името на планински масив с вулканичен произход, който се намира в Североизточна Танзания. Най-високата точка на планината е връх Ухуру (Кибо), който се намира на 5895 м надморска височина. Това прави Килиманджаро най-високата планина на континента Африка. Планинският масив е образуван от три слели се изгаснали вулканични кратера — Ки..
08 авг Туристически щеки inSPORTline
admin 0 6124
Туристически щеки Колко трябва да са високи, за да са подходящи за вас – умножете ръста си по 0,68 или ги хванете пред вас и ъгъла, който се получава над лакътя трябва да е 90 градуса. Разбира се трябва да имате диапазон за намаляване или увеличаване на дължината им в случаите, когато се движите по наклонени повърхности /баири им казват някои/..
23 март Спални чували PINGUIN
admin 0 8571
Ето няколко важни неща, на които да обърнете внимание, когато решите да си купувате спален чувал: През кой сезон ще го употребявате или по-точно при какви температури и влага се очаква да го ползвате – за да знаете с какъв температурен диапазон  да е чувала, както и дали да бъде пухен – много добър изолатор, но при овлажняване губи свойствата..
10 дек Чудните/скалните мостове
admin 0 1364
Чудните мостове са скален феномен, разположен в карстовата долина на река Еркюприя, Родопите на 1450 м надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк. Някогашната многоводна река е създавала дълбока карстова пещера, таванът на която се е срутил. Водата е отнясяла падналите отломки и така са се образували два невероятни естествени мраморн..
01 юли Как да стигнем до седемте рилски езера - маршрут
admin 0 9308
До седемте рилски езера има много маршрути, но сега ще ви представим един, може би най-дългият. Ще тръгнем от  Сапарева баня. Всеки сам преценява с какво да отиде до там автобус или кола. След като вече сме стигнали тръгваме за Паничище по пътеката – 2 часа ходене по дъното на долината. Пътеката за Седемте рилски езера, хижа Скакавица и хижа Пионе..
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)